XAVIER BELLAVISTA BADIA, membre expert independent de la Comissió Gestora

Membre expert independent de la Comissió Gestora del Fons de reserva de jubilació des de l’1 de gener del 2022

Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Ramon Llull. Disposa endemés de les certificacions CEFA (Certified European Financial Analyst) i CIIA (Certified International Investment Analyst) per l’Institut d’Estudis Financers (IEF).

S’incorpora al Fons de reserva de jubilació l’1 de gener del 2022 com a membre expert independent de la Comissió Gestora, tasca que compagina amb la de director d’assessorament en inversions i pensions de Mercer Consulting, a Barcelona.

La seva trajectòria professional inclou haver liderat innovacions en el sector de les pensions a Espanya així com l’assessorament dels dos primers fons de pensions d’Espanya a signar els principis d’Inversió Socialment Responsables de les Nacions Unides. També va participar en la redacció de la Llei 6/2015 del Fons de reserva de jubilació i va ser director de Mercer Investments.

Anteriorment havia estat broker de borsa i derivats a GVC Gaesco i havia treballat al departament de valors de la Caixa Sabadell.

Ha elaborat nombrosos articles especialitzats a premsa. Col·labora amb la revista IPE i és jutge de diverses categories dels premis IPE Awards, que reconeixen la tasca dels fons de pensions europeus.